My Wedding

Thursday, June 30, 2011

holding my baby...

salam,

today i would like to share my phobia..hehehe...

do u guys experience the same thing where random people u tak kenal come up to you n nak pegang your baby??
i have discuss this with some of my friends, some like some dont..I dont like it at all...if its family or friends or people i know... no problem..but when its random people yg i tak kenal.my goodness it bothers me alot. u never know what they have that can jangkit to my baby, nauzubillah...

dah kena a few times, once masa kat hospital, this lady just came n nak angkat...ada once we all nak makan this nenek datang sempat cium2 lagi..arrrgh...n many more..my sister pernah kena kat wedding we all pergi, senang je aunty tu, yg we all tak pernah jumpa or kenal, ambil  my nephew bawak jalan2..we all terus ambil balik the baby (dahlah kidnapping now dah byk)...baru 2 weeks ago i went to a wedding, ada this girl came to my friend, tanya can i angkat ur baby, geram nak gigit??dia tanya.. nak ckp no kesian..but terus dia bwk baby tu jln2..panic mak dia nak find her baby...

i know some tu niat baik, just nak tgk baby n geram..but cakap2 bolehlah, i pun geram when i see a baby mashaAllah....but dontlah take the baby away from the mother....n kalau deman jgnlah cium baby..kissing spreads so much germs, dahlah babies immune system is still very weak at newborn stage...kesian baby tu jangkit nanti.


my first moment with my baby Jr...fresh from the oven  p/s: yes i was sleeping, i was on GA during my c-sect..long story there..one day inshaAllah i will tell the story....

6 comments:

AmyMizzunderstood said...

Oh sab...tak tau nk ckp mcm mana..anya dah kene angkut dgn org yg amy tk kenal byk kali..satu lagi amy tak suka perefume org tu lekat kat anya..i tak suka giler...ta la payah nk cakap NO!kan?

My Journey said...

tulah..nak cakap no mmg susah...serious i tak pernah tahu yg org buat cam tu..kiotr terkejut k..betul2 paling teruk if bau rokok on baby

Suzie said...

i pun kurg suka esp strangers :( tgk je dah la kan

papaYA said...

That's why bile aku nampak baby, yang paling aku akan buat is cubit pipi je.. Bukannya aku tak baby friendly tapi atas reason di atas, supaya tak jangkit ape2 germs yang aku ada..

naddynad said...

sabby : I know EXACTLY how you feel. Khadra pun pernah kne...kitorg tgh makan tiba2 waiter mat bangla ni selamba je cubit pipi anak i!! wtfishhh? ..i terbuat muka masam on the spot!!...haih selambe ja tau!

Elfira Arisanti said...

wow. touching