My Wedding

Tuesday, June 1, 2010

Just Beautiful

A beautiful Peom written by shima 2 weeks before she passed away, for her daughter Hylda's 2nd birthday....Hopefully one day Hylda will get to read this...inshaAllah...






I’m missing my family
I’m missing the warmth they offer
I’m missing the laughters that accompanied them always
Which magically instantly chase all the blues away..
And makes it seem possible to shoulder the world once again..

Hylda turns two today
The lonesome feels stronger today
I wish i can be with her
Singing happy birthday song to her
And see she blows the candle light away

And there he was my sweetheart
Always there
To shoo the guilt away
And bring in the sunshine to brighten up our days..
As always..

Dear Babygurl,
Daddy bought you a nice big birthday cake
For you to enjoy with your friends at school
Just in case you stopped a second to wonder
Where mommie is today..

Alhamdulillah
Allah is great
I get to see my babygurl
On her special day of turning two years old today
And the sadness slowly fades away
Seeing her singing birthday song again and again
Enjoying the attention she gets despite her mommie is away

Alhamdulillah
I am happy to see that my babygurl is happy today.. 





p/s: On behalf of her family, thank you so much for all the ucapan takziah....to adik2 yang terlibat dalam camp, kalau tahu apa jadi dekat Shima, please contact her sister...





Salam. Saya Norlina Wahid. Kakak kepada Norhashimah Wahid ingin memohon kepada sahabat-sahabat Norhashimah agar menceritakan kepada saya apa yang terjadi. Saya ingin tahu apa salah adik saya dibuat begitu. Untuk pengetahuan adik2 semua. Pihak Kem Jugra tidak pernah menelefon keluarga kami yang shima sedang sakit sehinggalah pada pagi Jumaat tersebut pihak HOSPITAL yang membuat panggilan kepada suami shima untuk pengesahan kemasukan ICU. Suami Norhashimah terpaksa memanggil nombor yang shima beri untuk pengesahan kerana takut panggilan palsu.
Pihak mereka juga tidak tahu yang shima telah dimasukkan ke hospital. Untuk pihak Kem JUGRA adik saya hanyalah satu objek yang dihantar ke hospital dan tidak perlu berbuat apa dan tidak memberitahu kepada sesiapa. 


Kepada kami dialah sumber kekuatan & cahaya keluarga dan adik kesayangan kami.


Akak tidak akan dedahkan nama sesiapa yang menceritakan apa yang terjadi. emel kan ke norlina_wahid@yahoo.com atau jika takut email dikesan hantarkan ke alamat rumah (please email sabby for alamat rumah) atau email ke mana2 wartawan yg membuat liputan tentang Norhashimah.

Kakak lakukan ini kerana tahu jika kakak yang berada situasi ini, Norhashimah akan membuat pekara yang sama dan lebih lagi....

Terima Kasih atas segala pertolongan yang diberi.

17 comments:

♥ dak pink said...

=,(

*sedeynye.

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. amin.

Queen W said...

OMG..its so touching T_T Al-Fatihah for ur cousin. Im so sorry to hear the news sab. Hug n kissed for her daughter

aNoi said...

Sab,
....... i'm speechless...

semoga rohnya di tempatkan di golongan orang yang beriman...

Nurulhuda|Adlie said...

sab, kalau tgk arwah, i can see shes a strong person, she can go thru anything cos shes a mother too, but everyone will have their weakest moment and masa dia sakit every action should be taken, and because she is under training so the responsibility fall on trainer, bukan lagi responsibility husband dia or family, for me when it involves a human being be fair la, i guess kalau trainer sakit pun u nak rest meds, habis tu trainee tak payah?

soo sad!! insya Allah, the one who responsible for this will def get their part sooner or later..

takziah to arwah family..

reena said...

Moga roh beliau dicucuri rahmat dan kebenaran terbukti nanti.

papaYA said...

Salam Sab,

Had tears reading it.
And I'm still very much disturbed with what happened. To be honest, when I woke up, I wish everything that happened was a dream eventhough I dont know her in person..

I hope her batchmates will stand up for her because we, the seniors cant really tell much for we hadnt gone through that module..

Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman. al-Fatihah

Elly Anaille said...

that's just beautiful. straight from the heart. i'd cry buckets if it was meant for me.

takziah to you n arwah's family.

misz anie said...

takziah kpd keluarga arwah..smoga rohnya ditmptkan di klgn org2 yg beriman..amin, sgt sedih bce peom tu

[ Hanie ] said...

sayunyer :(
hmm, mcm arah tau je die nak meninggal kan semua kan. Harap rohnye dicucuri rahmat

syaz said...

Al-fatihah.. My condolence to you, ur family n her family sab..
*hugs for hylda*

BuTtErFlyInFraMe said...

i sedey baca poem tu.. :( :( dunno how to described the feels inside me right now..

highly hope, one day her daugher would read it back , dan tahu betapa syaangnya mommie dia kepadanya..

:(

Fathiyah said...

sebak
cousin awak tulis ni seolah-olah dia tau yang dia akan pergi selamanya......

ellfazira© said...

al-fatihah to allahyarhamah..n takziah to the family..insyaAllah setiap yg benar pasti akan terbukti..amin.. but the poem is so beautiful. really. her daughter will cry a river when she'll read this sooner or later..

goblogbyfarah said...

tak sangka she's ur cousin. takziah for the whole family...

cik senah said...

allahuakbar.. betapa syahdu rasa di hati membaca puisi hasil nukilan shima.. macam dia tau2 saja dia akan "pergi"..

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama2 org2 beriman dan beramal soleh..

semoga insan yang bertanggungjawab ke atas hal nie mendapat pembalasan yg sepatutnya.. (amin )

takziah buat seisi keluarga arwah..

Sarah Abd Rahim said...

Ya Allah Sab.. Kejamnya diorang tu. She was about my age. So sedih how everything is here one moment, and gone the next. I ucapkan takziah kepada you dan keluarga you. Banyak² bersabar ye Sab. I pray that the people responsible for this will get what's coming to them..

Al-Fatihah.

♥♥relyza♥♥ said...

dunno what to say...sedih bila mengenangkan budak sekecil itu kehilangan kasih sayang ibu disebabkan orang2 yang tak berhati perut & berakal waras...

al-fatihah to arwah & takziah to her family...